Варненските баскетболисти дадоха всичко от себе си, но този път не

...
Варненските баскетболисти дадоха всичко от себе си, но този път не
Коментари Харесай

Балкан се оказа прекалено силен за Черно море Тича

Варненските баскетболисти дадоха всичко от себе си, само че този път не съумяха да зарадват своите почитатели.

Балкан се върна на победния път в Sesame Национална баскетболна лига. В зала „ Христо Борисов “ във Варна първенците надвиха Черно море Тича с 95:79 в генерална подготовка преди шампионата за Купата на България през идната седмица, където двата тима ще се срещнат още веднъж още на четвъртфиналите, написа bgbasket.bg.

Противно на резултата обаче, триумфът не пристигна по никакъв начин елементарно, като въпреки гостите да водеха през множеството време, огромната разлика се получи едвам в края. В този дуел домакините бяха без Морис Крийк.

След този мач Балкан остава четвърти с баланс 15-9 и мач по-малко, докато Черно море е шести с 11-14.

„ Зелените “ започнаха доста мощно мача и единствено за три минути се откъснаха с 12:2. Те стреляха с доста висок % под коша, само че не означиха нито една тройка за първата част. Черно море последователно стартира да топи пасива си и след първата четвърт обърна за 25:24 след общо 18 точки на Тач Ънру и Къртис Джоунс.

Високата ефикасност се резервира и през втория интервал, като задатъкът на „ моряците “ за малко доближи до 6 точки. Балкан обаче бързо още веднъж излезе напред, а след поредност от замени на водачеството, на почивката се отдръпна при 50:46.

Баскетболистите на Небойша Кнежевич поддържаха задатъка си и след паузата, а след серия от 8:0 разликата стана и 12 точки след забивка на Йордан Минчев и точна пукотевица на Николай Грозев. Домакините съумяха да се приближат на 5, само че заключителния интервал стартира при 73:65 в интерес на противника.

„ Моряците “ не се отхвърлиха и след тройка на Ънру в средата на последната част съвсем заличиха пасива – 76:79. Последва обаче мълниеносен отговор от гостите, които вкараха 11 безответни точки, правейки разликата най-голямата досега в мача. Това се оказа и преломният миг, като до края Черно море не съумя повече да се върне в мача.

Йордан Минчев завърши с 26 точки, 9 битки и 5 асистенции за спечелилите. Димитър Димитров е с 21 точки, 11 битки и 6 асистенции. По 12 имат Илиян Пищиков и Сюприйм Хана, с 11 е Николай Грозев.

За варненци над всички с 24 точки бе Къртис Джоунс, 22 вкара Тач Ънру, а с дабъл-дабъл от 14 точки и 12 битки завърши Аверил Ъгба.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР